ACUPUNCTUUR
OP VEEL PUNTEN INZETBAAR

Anja Lakenberg | Acupunctuur

Erkend specialist door de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze behandelmethode werkt vanuit de gedachte dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo zet acupunctuur het lichaam en de geest aan zichzelf te genezen.

Anja Lakenberg is erkend acupuncturist specialist door de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur.

Met 30 jaar ervaring heeft ze tal van mensen geholpen met diverse klachten.

Behandelbare klachten

Acupunctuur op veel punten inzetbaar

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Een groot voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Acupunctuur heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Acupunctuur vergroot de natuurlijke weerstand, verhoogt de pijngrens en stimuleert de levenslust.

Huidproblemen

Bij huidaandoeningen is er altijd sprake van een verstoring in de energiehuishouding in uw lichaam. De energie zit opgesloten in het lichaam en zoekt een uitweg via de huid. De acupunctuurbehandeling is erop gericht de energie te reguleren. Hierdoor neemt de ernst van de klachten af.

Download de folder Huidproblemen
Reumatische aandoeningen

Een acupunctuurbehandeling is alleerst gericht op het bestrijden van uw pijnklachten en het beter laten functioneren van uw gewrichten. Omdat klachten als zwellingen (ontstekingen), stijfheid en pijn worden veroorzaakt door energieblokkades zal de acupuncturist deze blokkades opheffen.

Download de folder Reumatische aandoeningen
Maag- en darmklachten

De energie van de spijsvertering moet naar beneden gericht zijn. Bij verstoring in die energiebalans gaat de energie stijgen. De acupunctuurbehandeling is er allereerst op gericht de energie weer te laten dalen waardoor klachten als oprispingen, brandend maagzuur en braken al snel afnemen.

Download de folder Maag- en darmklachten
Slaapproblemen

In de acupunctuur worden slaapproblemen gezien als een verstoring van ons natuurlijk ritme en daarmee van onze natuurlijke energiebalans. In ons drukke bestaan raakt dit ritme makkelijk verstoord. Met een acupunctuurbehandeling wordt de energiebalans hersteld.

Download de folder Slaapproblemen
RSI

Bij rsi is er sparke van een flinke energieblokkade in de delen van het lichaam die pijn doen. Met acupunctuur wordt deze blokkade opgeheven en de doorbloeding gestimuleerd. Hierdoor worden de spieren, pezen en gewrichten gevoed waardoor ze weer soepel gaan functioneren.

Download de folder RSI
Overgewicht

Voor een acupuncturist is overgewicht geen op zichzelf staand, strikt lichamelijk probleem. Er wordt gekeken naar lichaam en geest als één geheel. Maar de acupuncturist vraagt zich ook af hoe het komt dat u te zwaar bent geworden.

Download de folder Overgewicht
Burn-out

Omdat er bij een burn-out duidelijk sprake is van een gebrek aan energie, is de acupunctuurbehandeling allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in uw lichaam. Hierdoor zult u merken dat andere klachten al direct minder erg worden.

Download de folder Burn-out
Stoppen met roken

De acupuncturist is uw bondgenoot bij het stoppen met roken. Door een acupunctuurbehandeling verminderen de ontwenningsverschijnselen dusdanig dat u het stoppen met roken makkelijk volhoudt.

Download de folder Stoppen met roken
Sport en blessures

De acupunctuurbehandeling is gericht op het herstellen van de energiebalans. Zowel een tekort als een teveel aan energie kan namelijk voor klachten zorgen. Door de behandeling wordt de doorbloeding gestimuleerd.

Download de folder Sport en blessures
Blaasklachten

Allereerst wil de acupuncturist weten wat de oorzaak van uw klachten is. Bij incontinentie is de behandeling onder andere gericht op het verhogen van de spierspanning rondom de blaas en in de bekkenbodem. Bij een blaasontsteking wordt met de behandeling uw algemene weerstand verhoogd.

Download de folder Blaasklachten
Hoofdpijn

Omdat binnen de acupunctuur klachten voortkomen uit verstoringen in de energiebalans van uw lichaam, gaat de acupuncturist op zoek naar de specifieke oorzaken van uw hoofdpijnklachten. Er is daarbij veel aandacht voor de precieze plek van de pijn, het type pijn en voor eventuele andere oorzaken als emotionele druk, spanning of overspannenheid.

Download de folder Hoofdpijn
Hooikoorts

Als u naar een acupuncturist komt in de periode waarin u daadwerkelijk klachten hebt, zal de behandeling er in eerste instantie op gericht zijn de klachten te verlichten. Acupunctuur werkt dus ook goed bij acute hooikoorts. Maar omdat bij hooikoorts het afweermechanisme niet goed functioneert, richt de behandeling zich ook daar op.

Download de folder Hooikoorts
Menstruatieklachten

Een acupunctuurbehandeling is gericht op uw hormoonhuishouding en op de energiebalans in uw buik. Maar ook elders in het lichaam kan de energiebalans verstoord zijn waardoor uw menstruatie niet goed verloopt.

Download de folder Menstruatieklachten
Vruchtbaarheidsproblemen

Een acupunctuurbehandeling herstelt de energiebalans in het lichaam. Dat heeft een positieve invloed op de menstruatiecyclus, de hormoonhuishouding en op de kwaliteit van de eicel bij vrouwen. Bij mannen heeft acupunctuur een positieve invloed op de kwaliteit van het sperma.

Download de folder Vruchtbaarheidsproblemen
Klachten bij kinderen

Bij jonge kinderen zijn het spijsverteringsstelsen en het afweersyssteem nog in ontwikkeling. Daardoor zijn ze kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Acupunctuur kan verlichting of genezing bieden voor o.a. de volgende klachten: eczeem, oorontsteking, astma, allergieklachten, chronische verkoudheid.

Download de folder Klachten bij kinderen
Zwangerschapsklachten

Met acupunctuur worden de zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier en zonder bijwerkingen behandeld. Een behandeling is erop gericht de energiebalans in uw lichaam te herstellen. Ook wordt uw hormoonhuishouding weer in evenwicht gebracht. Hierdoor nemen de klachten al snel af.

Download de folder Zwangerschapsklachten
Rugklachten

De acupuncturist zal allereerst uitvoerig ingaan op de aard en de plek van de pijn. Het kan namelijk zijn dat de pijn in de rug in verband staat met energieblokkades elders in uw lichaam. Lage rugklachten kunnen vaak in verband worden gebracht met nierenergie bijvoorbeeld. Zo kan een acupuncturist niet alleen goed de pijn bestrijden en de spieren ontspannen maar ook de oorzaak van de klachten aanpakken.

Download de folder Rugklachten
Afspraak maken

Een pijnloze en effectieve behandeling
voor uw gehele energiehuishouding

behandelmethoden

Na de intake wordt de juiste behandelmethode gekozen

Medische acupunctuur

De medische acupunctuur gebruikt naalden om effecten te bereiken op basis van inzicht in de fysiologie van het lichaam. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van acupunctuur voor pijnbestrijding. (bijvoorbeeld bij whiplashklachten, migraine, rugklachten etc.) De fysiologie is in dit geval het spierlichaam van waaruit de verstoring plaatsvindt. Diverse klachten vanuit het zenuwstelsel zijn met deze methode snel te verhelpen.

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een nagenoeg pijnloze, niet chirurgische methode om de symptomen van het verouderingsproces te verminderen. Het helpt het verbeteren van de spierspanning en de doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels. Rimpels, zwellingen, verkleuringen, zakkende oogleden, het uitzakken van de huid in het gezichten en hals kunnen aanmerkelijk verminderd worden.

Vergoeding zorgverzekeraar

Bij veel zorgverzekeraars zit acupunctuur in het aanvullende pakket.
Wel stellen de meeste zorgverzekeraars een maximum aan het aantal behandelingen of het vergoedingsbedrag per kalenderjaar.
Als u zeker wilt weten of uw acupunctuurbehandeling wordt vergoed, kunt u het best contact opnemen met uw zorgverzekeraar.